Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı
Formu |
Yaprak |
Rengi |
Koyu Yeşil |
Boyutu |
5 cm – 7 cm |
Hacmi |
200 gr |
Ambalajı |
Poşet |
Ambalaj Rengi |
Şeffaf |
Kullanım Tavsiyesi:
Hazırlık: Kuru Madımak'ı kullanmadan önce ılık suda yaklaşık 15-20 dakika bekleterek yumuşamasını sağlayın. Ardından suyunu süzün ve tarifinize ekleyin.
Pişirme: Madımak, soğan, sarımsak ve zeytinyağı ile kavrularak lezzetli bir yemek haline getirilebilmektedir. Dilerseniz üzerine yoğurt da eklenebilmektedir.
Saklama: Ürünün serin, kuru ve güneş ışığından uzak bir yerde muhafaza edilmesi önerilmektedir. Açıldıktan sonra hava almayan bir kapta saklanması tazeliğinin korumasına da yardımcı olacaktır.
Kuru Madımak’ın, doğal ve katkısız bir ürün olduğu, yöresel yemeklerde, özellikle çorba ve kavurmalarda sıkça kullanılabildiği gözlenmiştir. Ayrıca, börek ve salatalara da eklenerek farklı lezzetler elde edilebildiği deneyimlenmiştir.
Kendi özgü bir tadı olduğu deneyimlenmiştir. Sağlıklı bir bitki olduğu bilinen Madımak’ın, antioksidan özelliğiyle doğal bir idrar söktürücü olduğu da görülmüştür.
* Tamamen doğal ve katkısız içeriği, kooperatif üretimi olması, yerel tarımı desteklemeyi ve kadın çiftçilerin emeğine katkı sunan bir ürün olarak geleneksel yöntemlerle işlenmesi, ürüne doğal bir lezzet ve sağlık katması, sürdürülebilir yerel kalkınmayı desteklemesi nedeniyle önemsenmektedir.
Yorum Ekle
Yorum ekleyebilmek için lütfen giriş yapın..!