Formu |
Taneli |
Rengi |
Beyaz, parlak |
Boyutu |
30 cm x 20 cm x 10 cm |
Ağırlığı |
5 kg ve 10 kg |
Paketi |
Dayanıklı plastik ambalaj |
Diğer Özellikleri |
Glisemik indeksi düşüktür.İnce ve uzun pirinçtir |
Kullanım Tavsiyesi: 240 ml boyutunda bir bardak basmati pirincine 360 ml – 480 ml yani 1,5 - 2 bardak su ile pişirilmesi önerilmektedir. Önce yüksek ateşte kaynatılması, sonrasında kısık ateşte kapağı kapalı olarak demlendirilmesi tavsiye edilmektedir. Ateşten aldıktan sonra 10 dakika dinlendirip, servis edilebilmektedir.
Ülkemizde son yıllarda daha çok tercih edilmeye başlandığı görülse de, ülke mutfaklarının pek çoğunda özellikle safranlı pilav için çokça kullanıldığı bilinmektedir. Türk pilav yapım tarzı ile de pişirilebilmekte olduğu, et ve tavuk gibi ana yemeklerin yanında sunulabildiği deneyimlenmiştir.
Pirinç gibi şişmediği görülmüştür.Pirinçler birkaç kez soğuk suyla yıkanarak nişastası azaltılabilmekte olup, 30 - 60 dakika arasında suda bekletilmesi halinde, pişirirken daha iyi sonuç alındığı da deneyimlenmiştir.
uzun ince taneli
Mojdeh İran Basmati Pirinci'ni pilav yapımında denedim. Uzun ve ince taneleri, pişirme sırasında tane tane ve yumuşak bir doku sağladı. Aromatik lezzeti, yemeklerime hoş bir tat kattı. Ayrıca, glisemik indeksinin düşük olması, sağlıklı beslenme açısından avantajlı. Ancak, bazı kullanıcılar başka sitelerde ürünün kalitesi konusunda tutarsızlıklar bildirmiş. Cevapla