Mojdeh İran Basmati Pirinci

Mojdeh İran Basmati Pirinci
Üreticisi/ İthalatçısı/ Satıcısı:
Mojdeh


Mojdeh markası, pirinç dağıtım sektöründe uzun yıllara dayanan tecrübesiyle tanınan ve özellikle İran’da özel bir yere sahip olan bir firmadır. Kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla sunmayı hedefleyen Mojdeh, uzun yıllar boyunca üretimi sürdürmeye ve ihracat ile de ülkemiz dahil pek çok noktada ürünlerini satmaya devam etmektedir. Firma özellikle İran Pirinci olarak bilinen ürünüyle ününe ün katmaktadır. 

Mojdeh İran Basmati Pirinci, aromatik tadıyla bilinen ve “pirinçlerin prensi” olarak adlandırılan çeşididir. Bu tür pirincin ana vatanı Hindistan ve Pakistan olarak bilinse de, İran pirinci, İran pilavı çokça tanınmaktadır. 

Basmati pirinci, özellikle pilav yapımında tercih edilmektedir. Aromatik tadı ve tane tane yapısıyla çeşitli ülke mutfaklarında yoğunlukla yer almaktadır. Et ve sebze yemeklerinin yanında garnitür olarak da servis edilebilir yapıdadır.

 

Yapısı: Basmati pirinci, uzun ve ince taneleriyle diğer pirinç türlerinden ayrılmaktadır. Parlak ve beyaz renklidir. Taneler, pişirilme sırasında mevcut uzunluklarının yaklaşık iki katına çıkmektadır.

 

Ambalajı: 5 kg ve 10 kg'lık paketlerde sunulmaktadır.

 

Diğer Özellikleri: Mojdeh İran Basmati Pirinci, glisemik indeksi düşük bir pirinçtir. Bu sebeple, kilo kontrolüne dikkat eden veya şeker hastaları için de uygun bir besindir. Düzenli spor yapanlar ve profesyonel sporcular için de iyi bir enerji kaynağıdır. Bununla beraber, kalsiyum, demir, potasyum, nişasta, sodyum, karbonhidrat, protein ve yağ içermektedir. 

Devamını Gör
  • Üretici: Mojdeh
  • İçerik: Mojdeh İran Basmati Pirinci
  • Kategori:Temel Gıda
  • Eklenme Tarihi:15.01.2025
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı
5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

Yorum Ekle

Yorum ekleyebilmek için lütfen giriş yapın..!

Formu  

Taneli

Rengi  

Beyaz, parlak

Boyutu

30 cm x 20 cm x 10 cm

Ağırlığı

5 kg ve 10 kg

Paketi  

Dayanıklı plastik ambalaj

Diğer Özellikleri   

 Glisemik indeksi düşüktür.İnce ve uzun pirinçtir

 

Kullanım Tavsiyesi: 240 ml boyutunda bir bardak basmati pirincine 360 ml – 480 ml yani 1,5 - 2 bardak su ile pişirilmesi önerilmektedir. Önce yüksek ateşte kaynatılması, sonrasında kısık ateşte kapağı kapalı olarak demlendirilmesi tavsiye edilmektedir. Ateşten aldıktan sonra 10 dakika dinlendirip, servis edilebilmektedir.

 

Ülkemizde son yıllarda daha çok tercih edilmeye başlandığı görülse de, ülke mutfaklarının pek çoğunda özellikle safranlı pilav için çokça kullanıldığı bilinmektedir. Türk pilav yapım tarzı ile de pişirilebilmekte olduğu, et ve tavuk gibi ana yemeklerin yanında sunulabildiği deneyimlenmiştir.

Pirinç gibi şişmediği görülmüştür.Pirinçler birkaç kez soğuk suyla yıkanarak nişastası azaltılabilmekte olup, 30 - 60 dakika arasında suda bekletilmesi halinde, pişirirken daha iyi sonuç alındığı da deneyimlenmiştir.