Marcel Aronya Kadın Kooperatifi Aronya Reçeli
Üreticisi/ Satıcısı/ İthalatçısı: Marcel Aronya Tıbbi Aromatik Bitkiler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi
Marcel Aronya Tıbbi Aromatik Bitkiler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, tıbbi aromatik bitkilerin
yararlarını ortaya çıkartmak, tazeliğini koruyarak evlerimize ulaşmasını sağlamak üzere geniş bir yelpazede üretim yapan kadın üreticilerden oluşmaktadır.
Yalova’da üretilen bu organik meyve, ülkemizde yeni tanınmaya başlansa da uzun zamandır yerel ölçeklerde bilinen bir şifa olarak karşımıza çıkmaktadır.
Marcel Kadın Kooperatifi de bundan hareketle, aronya meyvesini farklı formlarda sunarken hem kadın istihdamını önceliklendirmiş hem de yerel tecrübelerin tanıtılmasına önem vermiştir.
Aronya reçeli, %100 Aronya meyvesi, şeker ve çok az miktarda limon içeriği ile üretilmektedir.
Ağustos ve Ekim aylarında elde edilen taze aronya, güçlü bir antioksidandır. Yapılan araştırmalar sonucunda üzümsü meyveler içerisinde yer alan aronyanın (aronia melanocarpa) antioksidan kapasitesi
ve antosiyanin miktarı bakımından diğer üzümsü meyvelere göre en yüksek değere sahip olduğu ortaya çıkmıştır.
Aronya reçeli yıl boyunca tüketilebilecek şekilde üretilmiş olup, kapağı açıldıktan sonra buzdolabında saklanması önerilmektedir.
Aronya meyveleri biyokimyasal özellikleri nedeniyle Rusya’da tıbbi bitki olarak kabul edilmiştir.
İyileştirici Özelliği: Aronya meyvesi; soğuk algınlığı, karaciğer ve safra kesesi, mide hastalıkları, bağırsak gibi çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.
İyi kolesterol seviyesi üzerinde olumlu etki yaparak arttırmakta, kalp ve diğer kardiyovasküler rahatsızlıklara karşı da savaştığı bilinmektedir. Kan basıncını kontrol ederken, sağlıklı
kan şekeri düzeyini korumak, bağışıklık sistemini güçlendirirken soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı metabolizmayı da güçlendirmektedir.
Ayrıca, beyin ve sinir sistemini besleyerek, yaşlanma ile mücadeleye yardımcı yüksek antioksidan miktarına sahiptir.
İçeriği:
Aronya Meyvesi: Ana bileşen olup, güçlü antioksidan özellikleriyle bilinir.
Şeker: Tatlandırıcı olarak kullanılır.
Limon: Reçele hafif bir asidik tat katar ve koruyucu özellik sağlar.
Güzel hediye
Bana hediye edildi. İyi ki edilmiş. Aronya meyvesiyle tanıştım. Kıvamı tam yerinde, ekmek ve krem peynir ile mükemmel uyum sağlıyor. Katkı maddesi içermemesi, onu sağlıklı bir besin haline getiriyor. Kesinlikle denemeye değer arkadaşlar! Cevapla
Aronya Meyvesi
Aronya Reçeli, yoğun aromasıyla kahvaltılara lezzet katıyor. Doğal aronya meyvesinden yapılan bu reçel, antioksidan özellikleriyle sağlıklı bir seçim. Cevapla