Eker Sütlaç

Eker Sütlaç
Üreticisi/ Satıcısı/ İthalatçısı:
Eker Süt Ürünleri Gıda San. ve Tic. A.Ş.

 

Eker Süt Ürünleri firması, 1977 yılında kurulmuştur. Süt ve süt ürünleri üzerine geniş bir üretim gamına sahip olan markanın, tekli tatlıları da çokça tercih edilmektedir.

Bu tekli sunulan tatlılardan olan sütlaç, geleneksel Türk lezzetini sevenlerin sıklıkla tükettikleri bir tatlıdır.

Temel ürünleri pirinç, süt ve şeker olan bu tatlı, hazmı kolay, tatlı ihtiyacını giderici, besleyici ve masum olarak da nitelendirilebilmektedir. Sütlü tatlı olması sebebiyle hafiftir. Kıvamı akışkan olup, pirinçleri ideal kıvamda annelerin pişirdiği ölçekte sunulmaktadır.

Ambalajı ve Tasarımı: Eker Sütlaç, plastik kap içerisinde, alüminyum koruma kapağı ve şeffaf plastik kapağı ile sunulmaktadır. Alüminyum kağıt, kolay açılabilir bir yapıda olup, ürünü korumak, bozulmasını engellemek ve uzun süreli muhafaza edilmesini sağlayacak hijyenik bir bariyer görevi görmektedir. 500 gramlık ve 150 gramlık farklı boyları mevcuttur. Ambalajının üzerinde, Eker firmasıyla özdeşleşmiş koyu krem ve kırmızı renkler kullanılmıştır.

Sütlacın soğuk servis edilmesi tavsiye olunur. Muhafaza edilmesi sırasında da soğuk zincirinin bozulmamasına dikkat edilmelidir.

Enerji ve Besin Değeri (100 gramlık porsiyon için geçerlidir): 
Enerji: 522 kj
Yağ: 4 gr
Doymuş Yağ: 2,2 gr
Karbonhidrat: 20 gr
Şeker: 17,5 gr
Protein: 2,2 gr
Tuz: 0,3 gr

İçeriği: Pastorize inek sütü, şeker, pirinç unu, süt kreması, pirinç, tuz


 

Devamını Gör
  • Üretici: Eker Süt Ürünleri
  • İçerik: Sütlaç
  • Kategori:Atıştırmalık
  • Eklenme Tarihi:16.11.2024
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı
5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

Yorum Ekle

Yorum ekleyebilmek için lütfen giriş yapın..!

Formu 

Puding

Rengi

Beyaz

Boyutu 

6 cm x 11 cm

Ağırlığı

500 g    

Paketi 

Plastik, plastik kapak

Paket Rengi 

Krem, Kırmızı, Beyaz

Aroması 

Sütlü

Kokusu 

Şekerli ve sütlü

Alerjen Özellikleri 

Laktoz içermektedir

 

Kullanım Tavsiyesi: Ürünün dolapta saklanması, sıcak ortamlarda bekletilmemesi ve son tüketim tarihine dikkat edilmesi önerilmektedir.

 

Geleneksel lezzeti muhafaza edilerek, rahatlıkla birkaç gün ömrü olan bir tatlı şeklinde tüketilebileceği gözlemlenmiştir. İçeriğinde bulunan pirinç tanelerinin sert bir kıvamda olmadığı, şeker oranının denge olduğu ve sütlacın ideal olan akışkan kıvamında olduğu deneyimlenmiştir.

Ayrıca, tüketim esnasında sütlacın ambalajının açılmasına rağmen dolapta bekletildiği takdirde kaymaklanmadığı gözlemlenmiştir. Farklı boyları bulunduğundan da bu tatlının isteğe bağlı olarak 2 veya 3 kişilik servis edilebileceği düşünülmektedir.

Sütlü bir tatlı olduğundan laktoz konusunda rahatsızlık duyanların, diyet yapanların doktorları ile görüşmesinde fayda görülmektedir.